SL-C 96 El Rocar

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 8,2 km
Dificultat: Mitjana
Durada aprox. a peu: 2 h 52 min

Punt d'inici: parc de l'antic camp de futbol de Tiana.

Itinerari circular, senyalitzat com a sender local (blanc sobre verd), SL-C 96, que recorre per pistes i corriols, la part oriental del municipi de Tiana , el carener del Rocar i els voltants de l'ermita de Mare de Déu de l'Alegria. És en l'entorn d'aquesta ermita on s'hauria situat el nucli romà de Villa Tiziana, origen de la vila de Tiana, i que encara avui conté un conjunt de bells i poderosos masos. El camí transcorre per entre boscos de pi pinyer, vinyes i camps de conreu, un suau paisatge mediterrani amb algun tram de pendent pronunciada. Un agradable passeig rural al costat mateix de la conurbació barcelonina. 

L'itinerari s'inicia al parc del'antic camp de futbol de Tiana, al costat del passeig de la Vilesa. S'hi arriba per la carretera BV-5008 de Tiana. Si s'entra pel sud de la vila serà per la sortida 23 de la B-20 o bé es pot entrar pel nord, venint de la B-500 o carretera de la Conreria.

Accés en transport públic: Autobús B29 (Badalona-Tiana) amb accés des de la parada de metro Pompeu Fabra a Badalona (línia 2) o l'estació de tren de rodalies de Montgat (R2). B34 i B35 (Montgat-Tiana) amb accés des de l'estació de tren de rodalies de Montgat (R2).

També et pot interessar